Phone +31 (0)85 303 82 63
Star Star Star Star Star (35 beoordelingen)
Check Betrokken online partner
Check Speciaal voor horeca
Check Bewezen effectief
Contact opnemen

Het zijn zware tijden voor ondernemers. Waar we enkele weken geleden dachten dat het coronavirus alleen een probleem was in China, denken we daar nu heel anders over. Restaurants moeten dicht, de zorg werkt dag en nacht en onze schappen worden leeg ‘gehamsterd’. Toch zijn er in elke situatie kansen voor jouw als ondernemer. In deze blog geven we je 10 tips en ideeën om het negatieve om te zetten in iets positiefs!

Naamsbekendheid

Investeer in online naamsbekendheid

Bijna alle ondernemers houden de hand op de knip op dit moment. Logisch, want als er geen geld binnenkomt kun je het moeilijk uitgeven. Toch raden we je aan om te kijken naar de mogelijkheden van het creëren van online naamsbekendheid, zeker in deze weken. Mensen zitten thuis, hebben minder te doen en besteden meer tijd op social media. Daarnaast geven bedrijven minder geld uit aan advertenties dus is het een uitstekende kans om juist een nieuwe doelgroep aan te boren. In marketing termen noemen we dit de ‘aandachtsfase’. Bij The Fully Bookers kunnen we je helpen om een nieuwe doelgroep aan te boren en deze uiteindelijk om te zetten in terugkomende klanten.

Website

Verbeter je website

Veel ondernemers maken één keer een website en kijken er vervolgens jaren niet meer naar. Aangezien je nu waarschijnlijk meer tijd hebt dan ooit te voren kan het eens goed zijn om te kijken wat er beter kan. Bespreek daarom met je personeel en klanten naar wat er verbeterd kan worden. Is de laadtijd goed? Werken alle knoppen op de pagina? Zijn de afbeeldingen nog recent? Heb je geen kennis over deze onderwerpen? Laat The Fully Bookers dan eens kijken naar jouw website. Wij kunnen je een advies geven over waar een website anno 2020 aan moet voldoen om het maximale eruit te halen.

Samenwerken

Werk samen met andere organisaties

In tijden van crisis komen mensen vaker bijeen. We verbroederen meer, en daar kun je je winst uit halen! Denk eens na welke partijen jouw hulp kunnen bieden of die jij kunt helpen! Heb jij als restaurantondernemer nog veel voorraad over? Breng of verkoop het aan organisaties die dit nu uitstekend kunnen gebruiken. Los van het commerciële aspect is dit het uitstekende moment om partners te vinden die je in de toekomst kunnen helpen. Geen enkel bedrijf zal jou vergeten als je nu investeert in een goede relatie.

Interne processen

Verbeter je interne processen

Je bent er waarschijnlijk achter gekomen dat het de afgelopen weken niet lekker loopt, en dan heb ik het niet alleen over omzet. Zijn je interne processen wel op orde? Hoe verloopt de communicatie? Wie is verantwoordelijk voor wat? Het is goed om eens alle processen van A tot Z uit te schrijven. Je zult erachter komen dat wat voor jou heel duidelijk is, een collega niks vanaf weet. Help elkaar om na deze tijd nog sterkere, heldere processen uit te voeren.

Waardebonnen

Verkoop waardebonnen

Zoals al eerder geschreven; als er geen geld binnenkomt kun je het ook niet uitgeven, toch? Echter betekent geen producten leveren niet direct dat je geen omzet kunt genereren. In deze periode begrijpen klanten heel goed dat jij het als ondernemer zwaar hebt, en daar kun je uitstekend op inspelen met waardebonnen. Je kunt bijvoorbeeld pre-orders verkopen of waardebonnen voor in de toekomst. Bij The Fully Bookers hebben we veel ervaring met het verkopen van online producten en het binnenhalen van reserveringen. Maak deze waardebonnen nog aantrekkelijker door een korting aan te bieden of een extra product te leveren. Zo komt er tóch geld binnen en blijf je als ondernemer niet stilstaan.

Bedank je team

Bedank je vaste klanten, medewerkers en partners

Uiteraard is het zwaar als ondernemer, maar bekijk het eens van de positieve kant. De wereld staat even stil, maar ook dat heeft goede kanten. Realiseer je eens wat je hebt opgebouwd, wat voor collega’s je hebt en met welke partners je samenwerkt. Neem de tijd om ze eens op te bellen, een kaartje te sturen en bedanken voor hun inzet de afgelopen periode. Ik hoor je denken, what’s in it for me? Je dank uiten naar deze mensen is misschien op korte termijn als ondernemer niet heel waardevol maar deze mensen zetten zich 100% in wanneer je weer aan de slag gaat. Daarnaast zullen zij meer betrokken zijn in het bedrijf en zullen zij meedenken aan nieuwe oplossingen zodat jij als ondernemer hier sterker uitkomt.

Plan je events

Ontwikkel events voor in de toekomst

Alle grote en kleine evenementen zijn de komende tijd afgelast. Dat vinden niet alleen ondernemers maar ook bezoekers erg vervelend. Mensen zitten thuis en willen graag wat ondernemen. Wat gebeurt er na deze periode van binnenzitten? Juist ja, mensen gaan leuke dingen doen! Of het nou winkelen, terrasjes bezoeken of festivals zijn. Jij als ondernemer kan daar gebruik van maken. In combinatie met tip 1 en 5 is dit de ultieme manier om uit de crisis te komen. Heb je hulp nodig met het opzetten van campagnes om jouw event uit te verkopen? We helpen je graag!

Plan je content

Toekomstige content voorbereiden

Social media en online content hebben voor veel ondernemers niet de hoogste prioriteit. Door de drukke en lange dagen vergeten veel ondernemers om hun social media post te schrijven, dit hoeft nu niet meer! De komende tijd heb je alle tijd om content vooruit te plannen. Schrijf alvast je facebook posts, snij alvast je instagram story foto’s in het juist formaat etc. Zo kun je nu je tijd nuttig besteden en profiteer je daar de komende maanden van. Heb je hulp nodig bij het schrijven van geschikte posts of wil je je complete social media uitbesteden? Wij kijken graag naar wat we voor jou kunnen betekenen.

Werk vanuit huis

Deel je personeel met andere bedrijven / werk vanuit huis

Is je onderneming gesloten maar moet je wel je personeel betalen? Denk dan eens na over hoe je je personeel het beste kunt inzetten. Zo zijn er nog genoeg beroepen die een extra hand kunnen gebruiken. Hierdoor kun je je personeel alsnog inzetten en hoeven zij zich niet te vervelen. Het delen van personeel is dus niet alleen financieel aantrekkelijk, het zorgt ook voor nieuwe netwerkkansen en kan leiden tot nieuwe samenwerkingen.

Concurrecntie

Kijk eens wat je concurrenten doen

Het is een uitstekend moment om kritisch te kijken naar je eigen processen, maar ook naar die van concurrenten. Hoe gaan zij om met deze situatie? Bedenken ze creatieve oplossingen of posten ze leuke content op social media? Wellicht kun je nieuwe lessen halen uit de strategieën van concurrenten!

Bonus

Al deze tips zijn globaal geschreven en voor iedere ondernemer is deze situatie anders. Toch geloven wij bij The Fully Bookers in het inzetten van effectieve online campagnes, zeker in deze tijden. Wij helpen je graag om te kijken hoe jij deze weken kunt overleven en hier op de lange termijn juist successen mee boekt. Neem vrijblijvend contact met ons op om eens te sparren. Wij zijn er voor de ondernemers!

JOUW BETROKKEN MARKETINGPARTNER

EEN VOLLE BAK ONLINE SUCCES DOOR ONS VERZEKERD.

 

 

Benieuwd naar onze werkwijze en behaalde resultaten? Let’s meet! Maak vrijblijvend een afspraak.

Contact opnemen