Phone +31 (0)85 303 82 63
Star Star Star Star Star (35 beoordelingen)
Check Betrokken online partner
Check Speciaal voor horeca
Check Bewezen effectief
Contact opnemen

We moeten er weliswaar geen wonderen van verwachten, maar we moeten Bing toch ook zeker niet onderschatten. Allemaal kennen we de zoekmachine wel, maar bij lang niet iedereen is de zoekmachine de eerste keus. Dat is ook meteen waarom Bing niet door alle bedrijven als een prioriteit wordt gezien als het aankomt op online adverteren. Voor de meeste bedrijven is Bing adverteren als schieten in het donker. En dan hebben we het in dit geval toch echt over een gemiste kans. Bing wijkt in grote lijnen niet zo veel af van Google en biedt daarnaast ook nog eens een hoop voordelen.

Welke dat precies zijn bespreken we vandaag met je. Want net als de gemiddelde online marketeer, heeft ook Bing niet stilgezeten. De zoekmachine snoept langzaam aan steeds meer terrein af van z’n gedoodverfde concurrent Google. Wat ons betreft dus genoeg reden om je meer te vertellen over waarom je juist wél moet adverteren op Bing. Lees snel verder.

Weinig concurrentie (en dus een hoger bereik)

Een ding is in elk geval zeker: een hoop van je concurrenten hebben nog niet eens de moeite genomen om het via Bing adverteren te proberen. En waar je concurrenten afwezig zijn, ontstaan er kansen voor jou. Tegelijkertijd is het via Google vaak niet eens meer interessant om op algemenere zoekwoorden te adverteren, omdat de concurrentie daarop veel te hoog ligt. In Bing daarentegen zul je bij de meest generieke zoektermen nog maar een paar adverteerders zien staan. Vaak is die concurrentie niet eens zo heel dreigend, waardoor je je eenvoudig kunt onderscheiden van je naaste concurrenten. Geniet dus van alle speelruimte.

Hoog doorklikpercentage

Adverteren Bing

Gemiddeld gezien ligt het doorklikpercentage van Bing Ads een stuk hoger dan de tegenhanger van Google. Voor de duidelijkheid: het doorklikpercentage is het aantal kliks op een advertentie gedeeld door het aantal advertentie-vertoningen. Uit verschillende case studies blijkt dat dit verschil kan oplopen tot maar liefst 34%. Daarbij moet wel worden aangegeven dat de advertentie-opmaak van Bing en Google onderling net iets van elkaar verschillen. Maar dan nog, 34% meer kliks betekent een stuk meer conversiemogelijkheden.

Veel goedkoper

Waar sprake is van minder concurrentie liggen ook de prijzen automatisch een stuk lager. In het geval van Bing Ads liggen de kosten per klik (CPC) zo’n 35% lager dan bij Google’s variant. Zelfs CPC’s van lager dan één dollar zijn niet ongebruikelijk voor veel gebruikte zoekwoorden binnen Bing Ads. Bij Google Adwords zijn dat soort prijzen zo goed als ondenkbaar.

Image extensies

Zowel op de smartphone als op de computer wordt onze aandacht vooral getrokken door plaatjes. Alle mensen zijn wat dat betreft hetzelfde en het zijn de afbeeldingen die aandacht verhogend werken. En laat dat nou net één van de sterke punten zijn binnen Bing adverteren. De zoekmachine speelt daar handig op in door afbeelding-extensies toe te voegen aan de betaalde zoekresultaten. Daarbij moet wel worden gezegd dat Google Adwords het meeste aantal extensies biedt. Toch zullen deze zogenaamde image extensies van Bing menig adverteerder aanspreken. Door de extensie te gebruiken bij het Bing adverteren kun je tot wel 6 afbeeldingen uploaden. Deze worden weer met tekst getoond onder de normale advertentie. Je kunt je vast wel een voorstelling maken van hoe doorklik verhogend dit werkt.

Internationaal actief?

Toegegeven, in Nederland hoeft Bing nog niet op heel veel gebruikers te rekenen, maar internationaal timmert de zoekmachine behoorlijk aan de weg. Vooral in de Verenigde Staten zorgen Bing en Yahoo voor een gezamenlijk marktaandeel van 16,5%. Dan hebben we het in een land als de VS toch meteen over 51 miljoen gebruikers. Ook dichterbij huis wordt Bing steeds vaker gebruikt. Zo worden in Groot-Brittannië 6,45% van alle desktop zoekopdrachten verricht via Bing. In Duitsland zitten we al op meer dan 11 miljoen unieke Bing-gebruikers per maand. Samen voeren zij maar liefst 81 miljoen unieke zoekopdrachten uit. Voor bedrijven die in deze landen actief zijn, vormt Bing adverteren daarom een niet te missen kanaal.

Bing adverteren groeit gestaag door

En dan vooral in de vorm van software integraties. Zo vinden we Bing niet alleen standaard op Windows, maar zit het ook in Siri en Yahoo verwerkt. Die integraties zorgen meteen voor een hoop extra gebruikers. Mocht je met één van deze toepassingen werken, dan zul je zien hoe de nieuwste versie van de Bing zoekbalk is geïntegreerd. De verdere samenwerking tussen Microsoft en Yahoo heeft voor een belangrijk deel bijgedragen aan de groei. Zo is vastgesteld dat Yahoo 51 procent van alle zoekopdrachten via Bing dient uit te voeren. Al deze software integraties zorgen gezamenlijk voor meer groei. De verwachting is dat het aantal integraties alleen maar zal toenemen. En dus ook het aantal zoekopdrachten.

Zie jij kansen?

Staan de resultaten van Google Adwords je tegen en ben je op zoek naar een alternatief? Dan hopen we je te hebben overtuigd van de potentie van Bing adverteren. Dat jouw Google advertenties handig kunnen worden geïntegreerd naar Bing zorgt ervoor dat je meteen aan de slag kunt. We vertellen je daar graag meer over. Neem daarom contact met ons op.

JOUW BETROKKEN MARKETINGPARTNER

EEN VOLLE BAK ONLINE SUCCES DOOR ONS VERZEKERD.

 

 

Benieuwd naar onze werkwijze en behaalde resultaten? Let’s meet! Maak vrijblijvend een afspraak.

Contact opnemen