Phone +31 (0)85 303 82 63
Star Star Star Star Star (35 beoordelingen)
Check Betrokken online partner
Check Speciaal voor horeca
Check Bewezen effectief
Contact opnemen

Nadat Facebook Instagram in 2012 heeft overgenomen voor $1 biljoen, lijkt het Instagram getransformeerd te zijn van een ‘storyboard community’ tot een krachtig marketing platform.

Terwijl bedrijven enorm veel geld uitgegeven aan Facebook- en Twittercampagnes, zijn ze veelal nog wat huiverig om in Instagram te investeren. Onterecht, want de mogelijkheden om je bedrijf, product of merk op de kaart te zetten lijken op Instagram oneindig en effectiever dan ooit.

De beautyindustrie weet als één van de eerste als geen ander gebruik te maken van de kracht van Instagram. Beauty bloggers rekenen soms wel €15,000 voor één foto waarop een bepaald merk, kledingstuk of beautyproduct wordt getoond – wat getuigd van het enorme bereik en de effectiviteit van het platform.

Je hoeft echter niet in de Beauty branche te zitten om je voordeel te doen met dit populaire Social Media platform. Hieronder volgen een aantal tips, tricks & tools waarmee jij ervoor kunt zorgen dat Instagram ook voor jou een sleutel wordt tot succes.

Zo profiteer je optimaal van Instagram succes


Wanneer je als bedrijf begint met het inzetten van Instagram, dan is het essentieel om eerst duidelijk je strategie en doelstellingen te bepalen. Daarbij dien je een aantal handige tools te overwegen die zullen helpen je strategie effectief te implementeren. Wanneer je volledig gesetteld bent op het platform, is het tijd voor het echte werk: jouw Instagram verhaal. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je optimaal van Instagram kunt profiteren.

Instagram succes

De juiste Instagram Strategie

Bepaal targets

Met het bepalen van targets kun je de effectiviteit van je inspanningen meten, de motivatie hooghouden en zorgen voor consistentie binnen je campagne. Ga er niet vanuit binnen één maand een succesvolle account te hebben; bepaal realistische targets – bijvoorbeeld een x aantal extra volgers per maand  – om gericht naar toe te werken.

Stel je doel

Wat is het doel van het hebben van een account? Probeer je meer bezoekers naar je website te trekken of een groter naamsbekendheid te krijgen? Wil je op een andere manier met je klanten communiceren of zoek je een interessante manier om producten te lanceren? Bedenk wat het voornaamste doel is van je account en pas daar je activiteiten op aan.

Wees loyaal aan je merkidentiteit

Zorg voor een éénduidige aanpak op het gebied van branding. Houd vast aan je imago en wat je wilt uitstralen. Sla niet ineens een andere weg in op Instagram, maar wees loyaal aan je merkidentiteit. Dit is consistent en het straalt vertrouwen uit. Daarbij zorgt het voor een directe herkenning binnen al je marketinguitingen, wat je naamsbekendheid ten goede zal komen.

Vertel een verhaal

Plaats niet in het wilde weg wat foto’s, plaatjes of video’s. Hiermee zal je de aandacht van je doelgroep niet grijpen en zeker niet vasthouden. Streef ernaar een verhaal te vertellen met je posts en een band op te bouwen met je (potentiële) klanten.

Houd je account up-to-date

Houd je account up-to-date en wees consistent met het plaatsen van content. Een account waarop maar eens per twee weken iets gepost wordt, oogt onprofessioneel met het verlies van volgers en klanten als resultaat.

Handige tools voor Instagram

  • Social Insight: Deze analytics tool helpt je je doelgroep beter te begrijpen en geeft tevens inzichten in hoe je account groeit en wat de interacties zijn per post.
  • Later.com: Deze tool helpt je een goede planning te maken – en deze aan te houden – wat betreft het posten van content.
  • Iconosquare: Wanneer je iets post, doe je dit het liefst op een moment wanneer je volgers online zijn, om zo je bereik te vergroten. Met Iconosquare krijg je duidelijk zicht op welke dagen en tijden je bezoekers het actiefst zijn op Instagram, zodat je hier jouw content kalender op aan kunt passen.
Instagram marketing

Zo creëer je effectieve Instagram Content

Jouw instagram verhaal

Zoals eerder aangegeven is het van groot belang een verhaal te vertellen via je posts. Met de introductie van Image & Video series kun je tegenwoordig op een chronologische manier een verhaal vertellen, in plaats van enkel willekeurige fotos’s of video’s plaatsen. Maar wat houdt zo’n verhaal dan in?

Behind the scenes

Wat dacht je van een kijkje achter de schermen? Post elke dag een foto van een andere teamlid of plaats een foto van een vergadering of lunch. Hierdoor zullen jullie klanten zich veel meer verbonden voelen met het bedrijf. Maak foto’s van de nieuwste producten in de winkel of een reportage in de fabriek, om te laten zien hoe een bepaald product gemaakt wordt.

Een wedstrijd

Bedenk een raadsel en post elke dag een plaatje of foto met bepaalde aanwijzingen en beloon de volgers, die met de juiste oplossing komen, met één van je nieuwste producten of een andere interessante prijs.

Productlancering

Staan jullie op het punt een product te lanceren? Post snapshots van jullie nieuwste product om buzz te creëren rondom de lancering binnen verschillende Social Media.

Live updates

Zijn jullie bezig met een evenement? Post met regelmaat live updates van de opbouw, het evenement zelf en beelden achter de schermen. Wees creatief en houd mensen betrokken.

Maak optimaal gebruik van hashtags

De hashtag is groot en bekend geworden door Twitter, maar Instagram heeft ondertussen het stokje overgenomen. Door het kiezen van de juiste hashtag zorg je ervoor dat je post zichtbaar wordt voor de juiste doelgroep. Kies alleen hashtags die relevant zijn en wordt niet te enthousiast met je hashtag-gebruik. Wanneer je honderd hashtags gebruikt, worden je posts al snel als spam gezien.

Samenvatting

Instagram heeft zich razendsnel ontwikkeld tot een enorm krachtig marketing platform. Als bedrijf is het daarom van belang je online marketinginspanningen te herzien en te onderzoeken hoe jij je voordeel kunt doen met de kracht van Instagram. Het is belangrijk duidelijke doelen en targets te stellen, om gericht en effectief naar het gewenste resultaat toe te werken. Maak gebruik van een aantal handige tools om je activiteiten op Instagram te optimaliseren en je doelen te behalen. Creëer interessante content, waarmee je een verhaal vertelt en je volgers betrokken houdt. Om je bereik te vergroten en blijvend je account en het aantal volgers te laten groeien, dien je gebruik te maken van relevante Hashtags waarmee je jouw doelgroep bereikt. Wanneer je je Instagram op de juiste manier opzet en bijhoudt, kan dit enorm populaire platform een sleutel vormen tot succes binnen je bedrijf.

Wat zijn jouw ervaringen met Instagram? Hoe heeft Instagram bijgedragen aan het succes binnen jouw bedrijf? Laat het ons weten in een reactie.

Ben je bezig met het opzetten van een Instagram account en campagne, maar kun je nog wel wat extra inzichten en/of hulp gebruiken? Neem vandaag nog contact op met The Fully Bookers dan kijken we samen naar wat voor jou de beste Instagramstrategie is.

JOUW BETROKKEN MARKETINGPARTNER

EEN VOLLE BAK ONLINE SUCCES DOOR ONS VERZEKERD.

 

 

Benieuwd naar onze werkwijze en behaalde resultaten? Let’s meet! Maak vrijblijvend een afspraak.

Contact opnemen