Phone +31 (0)85 303 82 63
Star Star Star Star Star (35 beoordelingen)
Check Betrokken online partner
Check Speciaal voor horeca
Check Bewezen effectief
Contact opnemen

Jouw organisatie is uniek. Je hebt jouw eigen verhaal, visie, product of dienst en daarbij ook jouw eigen unieke website. Echter komen de meeste websites in één ding overeen: het doel. Ook jij wilt met jouw website je doelgroep effectief aanspreken, informeren, enthousiasmeren en aanzetten tot actie. Die actie noemen we een conversie. Een conversie kan contact opnemen zijn, een offerteaanvraag, inschrijving, aankoop of ieder andere gewenste actie die voor jou van belang is om als organisatie te kunnen groeien.

Om dit gewenste resultaat te bereiken heb je landingspagina’s gecreëerd, waarop je jouw potentiële klant kennis laat maken met een bepaald product. Met als doel: van deze potentiële klant een échte betalende klant te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit doel bereikt en je jouw websitebezoeker op je landingspagina effectief de juiste kant opstuurt: richting die belangrijke conversieknop?

Door de volgende 12 kritische vragen te beantwoorden, maak je van iedere landingspagina een échte conversiemachine

1. Staat het verlangen van de bezoeker centraal binnen jouw websitecontent?

Het verlangen – de behoeften en wensen – van jouw doelgroep zijn ook voor jou het allerbelangrijkste. Het zijn immers die verlangens van jouw doelgroep die ervoor zorgen dat jij ‘iets’ hebt om op in te spelen met je product of dienst. Het verlangen van jouw doelgroep is de reden dat jij als organisatie bestaat. Zonder verlangen, geen product of dienst.

Dit verlangen centraal stellen op je website is dan ook prioriteit nummer één, daarna komt pas jouw product en visie.  Zorg dat je doelgroep zich meteen herkent in het probleem of het verlangen dat jij omschrijft. Alleen dan zullen zij verder lezen en ontdekken dat jij hun precies biedt wat zij nodig hebben: een product of dienst waarmee hun verlangen beantwoord of probleem opgelost wordt.

Landingspagina

2. Wordt de bezoeker persoonlijk aangesproken in dialoogvorm?

Wat is een betere manier om iemand aan je te binden dan met het voeren van een goed gesprek – een dialoog? Net als dat je in een winkel of op straat een gesprek aangaat met een verkoper – die vraagt naar jouw wensen, aangeeft je behoeften te begrijpen en daar tactisch op inspeelt met de juiste verkoopargumenten – dien je dat op je website ook te doen.

Stel vragen, waarmee je laat zien dat je het probleem en de verlangens van je websitebezoeker begrijpt. Houd korte alinea’s aan, zodat het dialoog makkelijk verteerbaar is en je websitebezoeker niet direct verder surft bij het zien van jouw pagina. Voorkom lange lappen tekst waarmee je een monoloog opvoert, schrijf  altijd in dialoogvorm.

3. Zijn de teksten kort en krachtig, zonder lange zinnen?

Een verhaal is het krachtigst wanneer deze to-the-point is en onnodige details achterwegen worden gelaten. Een websitebezoeker wilt enkel dat weten wat belangrijk is voor hem of haar en wilt dit zo eenvoudig mogelijk gepresenteerd krijgen – met simpel taalgebruik en korte zinnen.

Houd je tekst kort en bondig en communiceer alleen wat gecommuniceerd dient te worden. Alle andere informatie af van dat wat van belang is: de kernboodschap. Gebruik simpele en korte zinnen, zodat je het lezen voor je websitebezoeker zo makkelijk mogelijk maakt.

4. Zijn de headlines pakkend, spelen ze in op gevoel, emoties en/of problemen?

Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken en de aandacht te grijpen, waarvoor een pakkende headline de uitgelezen kans biedt. Maak je een slechte indruk of sla je de plank volledig mis met een loze uitspraak? Dan is je websitebezoeker al weg voordat zijn of haar ogen je subheader hebben bereikt.

Zorg dat je websitebezoeker zich direct aangesproken voelt door je headline. Speel in op gevoel en emoties. Grijp de aandacht door direct het verlangen of het probleem centraal te stellen. Wees creatief en maak je headline gevat en speels. Zorg dat je websitebezoeker met vertrouwen en interesse aan de rest van je content begint.

conversiemachine

5. Is er een sales gerichte video of afbeelding aanwezig?

“Een foto zegt meer dan 1000 woorden”, luidt de uitspraak. Kun je nagaan wat je teweeg kunt brengen met een goede salesvideo. Dagelijks wordt jouw prospect blootgesteld aan een overkill aan informatie, wat bewust en onbewust resulteert in een selectief screeningsproces.

Zorg dat je met jouw websitecontent tactisch door dat screeningsproces heen prikt. Maak het je websitebezoeker makkelijk en verras hun met overtuigend beeldmateriaal of een leuke en pakkende video, waarmee je direct op hun verlangen inspeelt en een oplossing aandraagt: jouw product of dienst.

6. Toon je de belangrijke elementen boven de fold?

“Above the fold is gold”, wordt er gezegd, niet zonder reden. Alles wat boven de ‘fold’ staat – de informatie en elementen – is wat een bezoeker als eerst te zien krijgt en bepaalt of hij of zij wel of niet verder zal scrollen. Zorg dat deze elementen ‘gold’ zijn.

Kies zorgvuldig je woorden en het beeldmateriaal. Ga na wat er in jouw unieke geval goud is en wat ervoor zal zorgen dat jouw websitebezoeker verder scrolt. Dit kan een pakkende header zijn, maar ook een goede aanbieding. Trek extra tijd uit om te bepalen welke informatie en elementen ervoor zullen zorgen dat je de aandacht grijpt, vasthoudt en je bezoeker motiveert verder te scrollen.

7. Worden de kenmerken, voordelen en USP’s goed gepresenteerd? Wat wint de klant?

Voor een klant is het belangrijk om te weten welke voordelen hij of zij zal ervaren bij het klant worden. Een prospect krijgt online de keuze uit oneindig veel aanbieders. Om tot een weloverwogen beslissing te komen, wil een potentiële klant weten wat er te ‘winnen’ valt.

Zorg er dus voor dat je duidelijk communiceert wat jouw USP’s zijn – wat er te winnen valt – welke voordelen iemand zal ervaren wanneer hij of zij bij JOU klant wordt. Het is van groot belang dit  duidelijk op je website te communiceren of te presenteren, zodat je je onderscheidt van de rest en zorgt dat jouw conversieratio omhoog schiet, niet die van je concurrent.

8. Is de tekst salesgericht geschreven? Verkoop je duidelijk je product of dienst?

Zonder sterk verkoopverhaal geen – of in ieder geval een stuk minder – conversies. Een goed verhaal – waarin de behoefte van de klant begrepen wordt, een oplossing wordt aangedragen en waarin wordt aangestuurd op actie – is een absolute must om je conversieratio te optimaliseren.

Houd binnen je website een aantal effectieve en simpele stappen aan – AIDA. Trek de Aandacht, door herkenning van het probleem bij de klant te creëren. Wek vervolgens Interesse door een ideaalbeeld te schetsen gevolgd door verlangen (Desire), waarmee je de perfecte oplossing aandraagt: jouw product of dienst. Dan is het tijd voor Actie en dien je eenvoudig uit te leggen hoe jouw prospect tot deze oplossing kan komen, zoals een aanvraag doen, tot aankopen overgaan of een offerte opvragen.

Landingspagina maken

9. Maak je gebruik van vertrouwenselementen, zoals logo’s van klanten, certificaten of gewonnen prijzen in je webdesign?

Binnen een goede klantenrelatie staat vertrouwen centraal, waarmee het tevens begint. Zonder het wekken van vertrouwen, win je geen klanten. Zo simpel is het. Waar je normaal vertrouwen wekt met een vriendelijke glimlach, een mooi pak en een stevige handdruk, een mooie etalage of een professionele kantoorruimte, dien je op je website andere middelen in te zetten.

Maak op je website gebruik van verschillende vertrouwenselementen, om je potentiële klant te laten zien dat je een betrouwbare partij bent. Dit kun je doen door logo’s te tonen van bedrijven waarmee je al eerder hebt samengewerkt. Te laten zien welke prijzen of certificaten je gewonnen hebt of simpelweg zelf je ‘gezicht’ te laten zien met een foto en een korte introductie.

10. Is er sociaal op de website te zien? Zoals klant ervaringen of cases?

Een professioneel uitziende website maken is tegenwoordig geen onmogelijke opgave meer. Maar om te laten zien dat je ook daadwerkelijk professioneel bent dien je met bewijs te komen: sociaal bewijs. Zo laat je jouw potentiële klanten zien wat je in huis hebt en dat jij de perfecte partij bent om mee in zee te gaan.

Verzamel sociaal bewijs, waarmee je kunt aantonen dat jij in het verleden al verschillende partijen de juiste oplossing hebt geboden. Vraag klanten een review te schrijven die je op je website kunt plaatsen of schrijf een aantal cases – praktijkvoorbeelden – waarmee je laat zien wat je voor een klant hebt kunnen betekenen welke resultaten je geboekt hebt.

11. Zijn er duidelijke en opvallende Call to Action buttons aanwezig?

Het niet hebben van duidelijke Call to Actions is als het hebben van een winkel zonder kassa’s en personeel. Je kunt je winkel perfect inrichten en je klanten tactisch met hun aankopen naar de kassa sturen, maar dan moet die kassa – of een behulpzame verkoopmedewerker – er wel zijn. Hetzelfde geldt voor je Call to Actions buttons.

Zorg dat je op je landingspagina’s verschillende en gerichte Call to Actions op een strategische positie plaatst. Geef je websitebezoekers – indien van toepassing – verschillende opties om tot actie over te gaan. Denk aan Call to Action buttons om een brochure of offerte aan te vragen, om direct contact op te nemen of zich aan te melden. Test verschillende vormen en posities uit om de effectiviteit van je buttons vast te stellen en deze eventueel bij te stellen.

13. Is de kans op afleiding of verstoring geminimaliseerd?

Heldere communicatie is stap één in het effectief overbrengen van een boodschap. Net als in een gesprek, een radio uitzending of tv-programma, is het op je website van belang dat de informatie zonder verstoring, ruis of afleidende elementen de lezer bereikt, om zo je boodschap effectief over te brengen en aan te zetten tot actie.

Voorkom op je website het gebruik van onnodige links, afbeeldingen die niks toevoegen of onbelangrijke buttons. Houd je website ‘schoon’, overzichtelijk en vrij van onnodige obstakels die de weg naar de eindbestemming kunnen versperren: jouw belangrijke Call to Action. Stel de conversiegerichtheid van jouw website vast a.d.h.v. de bovenstaande 12 vragen en maak van jouw landingspagina’s echte conversiemachines!

Wil je meer weten over conversiegerichtheid en eens een vrijblijvend gesprek voeren met één van onze conversiespecialisten?

JOUW BETROKKEN MARKETINGPARTNER

EEN VOLLE BAK ONLINE SUCCES DOOR ONS VERZEKERD.

 

 

Benieuwd naar onze werkwijze en behaalde resultaten? Let’s meet! Maak vrijblijvend een afspraak.

Contact opnemen